Eυχές

Ευχές

Ο Σύλλογος Φιγαλέων «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ», εύχεται σε όλα τα μέλη – συμπατριώτες και Φίλους-, καλή Σαρακοστή, η δε Άνοιξη, που σε λίγο θα διώξει την φετινή βαρυχειμωνιά, να ζωντανέψει και να δυναμώσει την Ελπίδα, στις καρδιές μας για ένα καλλίτερο αύριο, για την Ελλάδα μας και για τον Κόσμο ολόκληρο.

Σε λίγο θα εορτάσουμε 191η Επέτειο, από την Έναρξη του Αγώνα για την Παλιγγενεσία του Έθνους. Επιβάλλεται , όχι μόνο να τιμήσουμε τους επώνυμους και Ανώνυμους, αγωνιστές του 1821, αλλά να αναλογιστούμε, τις δυσκολίες που αυτοί, αντιμετώπισαν, που ο σημερινός ανθρώπινος νους δεν μπορεί να διανοηθεί, ώστε να μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι, στην ακαταμάχητη, έως τότε, Οθωμανική αυτοκρατορία. Ας αντλήσουμε, από αυτό, διδάγματα, δύναμη και ας ανακτήσουμε την χαμένη υπερηφάνεια. Στον Έλληνα δεν αρμόζει αυτή, η «κατάντια». Ας γίνουμε λοιπόν σοφότεροι από αυτά που συμβαίνουν και ας μάθουμε ότι, αφενός πρέπει να εκλέγουμε τους ηθικούς , φιλοπάτριδες και ικανούς να διαχειρισθούν τις τύχες της Χώρας, αφετέρου, ότι και εμείς δεν είμαστε χωρίς ευθύνες για ότι συνέβηκε ή συμβαίνει

 

Διότι όπως λέει και ο παρακάτω στίχος:

«…Αν ξαναγραφότανε η ιστορία,

Ίσως να ερχότανε, το πάνω – κάτω, που συνηθίζουμε τώρα να λέμε,

είμαι όμως βέβαιος ότι θα βλέπαμε , πως για πολλά πράγματα και εμείς φταίμε.

Πολλοί, «μεγαλοσχήμονες» δεν θα εύρισκαν τρύπα, για να κρυφτούνε !

Και οι δούλοι άρχοντες, θα απαιτούσανε για να γινούνε.

Σίγουρα, θα «ερυθρίαζε» από τα σβησίματα, της Ιστορίας, το τρανό Βιβλίο.

Αν δεν το έπαιρναν, ρέγκες να ψήνουνε, στο καφενείο.»

Advertisements

2 thoughts on “Eυχές

  1. Τη Φιγαλική Γή, με τις πανέμορφες χαράδρες του ποταμού της Νέδας και των παραποτάμων του, τους καταράκτες και τα γάργανα και κρυστάλλινα ακόμη νερά της, με τις αιωνόβιες βελανιδιές του ΕΛΑϊΟΥ όρους, με τα καλοδιατηρημένα τείχη και την εξίσου καλοδιατηρημένη κρήνη της, από τις σπάνιες σε όλο τον κάσμο που λειτουργούν για πάνω απο 2500 χρόνια και κατ’ εξοχήν με τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ της Πελλοπονήσου, το έργο αυτό του ΙΚΤΙΝΟΥ από πέτρα που έχει εμποτιστεί με το αρχαίο εκείνο αθάνατο πνεύμα, είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε «Ελληνα και Ελληνίδας να την επισκεφθεί για να θαυμάσει τη συνύπαρξη του Φυσικής Ομορφιάς μετά της Ανθρώπινης Δημιουργίας. Ας μη λησμονούμε όμως ότι ο θευμάσιος και ακόμη αγνός τούτος τόπος χρειάζεται σεβασμό και προστασία και όσοι ενδιαφερόμαστε για αυτόν τον «άγιο» τόπο οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διατήρηση και συντήρησή του.

    • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κρήνη της Αρχαίας Φιγαλείας, που λειτουργεί περισσότερα από 2500 χρόνια, φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία ΝΤΟΥΝΑ , ο δε Παρθενώνας της Πελοποννήσου είναι ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ πάνω στο Λύκειο όρος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s